Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Palatul Republicii din capitală premierul Pavel Filip, membrii Cabinetului de miniștri, conducerea Parlamentului şi a comisiilor permanente se vor convoca într-o ședință comună de lucru.

La Judecătoria Buiucani are loc o nouă ședință de judecată în dosarul acordării creditelor neperformante de la BEM. Pe banca acuzaţilor sunt membrii Consiliului de administraţie şi preşedintele băncii.

Aflat în drum spre Mexic, Papa Francisc va face astăzi o escală de două ore în Cuba, la Havana, urmând să aibă o întâlnire calificată drept istorică cu capul BO ruse, Patriarhul Kiril.

La München începe a 52-a ediție a unei prestigioase Conferințe internaționale pe teme de securitate.

La Lillehammer, în Norvegia, încep Jocurile de Iarnă pentru tineret.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG