Linkuri accesibilitate

Trombone Shorty


Muzică funk la capătul „tare” al acestui stil, beat-uri hip-hop, dinamică rock, improvizații de jazz, și o adiere de fanfară țigănească.

Troy Andrews, cunoscut și sub numele de Trombone Shorty, este un muzician, producător și filantrop din New Orleans, statul american Louisiana.

S-a născut în 1986, a început să cânte la trombon la patru ani, la șase era deja șeful unei trupe, a luat parte prima oară la un turneu internațional când avea 12, iar la 19 ani făcut parte din secția de suflători a grupului lui Lenny Kravitz, cu care a făcut un turneu mondial de 105 concerte, între 2005-2006.

Multi-instrumentist (e cunoscut mai ales ca trombonist și trompetist, dar în înregistrările de studio cântă și la tobe, orgă și tubă), Troy Andrews e liderul trupei Trombone Shorty & Orleans Avenue care cântă muzică funk la capătul „tare” al acestui stil, folosind beat-uri hip-hop, o dinamică rock, improvizații de jazz, sub toate astea putînd fi auzită, dacă ascultăm cu atenție, o adiere de fanfară țigănească.

Troy Andrews are și o fundație, Trombone Shorty Foundation, născută dintr-un din proiectele sale caritabile, Andrew Horn’s For Schol Project, o colaborare cu primarul orașului New Orleans Mitch Landrieu, în care școile din oraș au primit instrumente de suflat de bună calitate de la Andrews însuși.

„Hurricane Season” a apărut pe albumul „Backatown” din 2010, iar titlul acestui cântec îmi atrage atenția că ar trebui să vă mai spun că Troy Andrews este unul din supraviețuitorii dezastrului provocat de uraganul Katrina după ce s-a abăut asupra statului american Louisiana, și a oralșului New Orleans în 2005.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG