Linkuri accesibilitate

Golden Rules


O lume unde nu există genuri muzicale, ci doar texturi sonore și stiluri care se întretaie

Golden Rules e un duo alcătuit din producătorul britanic Paul White și vocalistul american Eric Biddines.

Publicația britanică „The Independent” scrie despre Paul White că e un fel de „DJ Shadow al secolului 21”, ceea ce vrea să spună White a pus pe o treaptă superioară tehnologic vorbind ce făcea Shadow la sfîrșitul secolului 20, când a creat pe albumele sale o lume unde nu există genuri muzicale, ci doar texturi sonore și stiluri care se întretaie.

Eric Biddines are o biografie oarecum neobișnuită pentru un rapper. A crescut într-o familie de martori ai lui Iehova la o fermă din Florida, iar în copilărie a ascultat mult Al Green și Motown.

Și-a făcut propria casă de discuri și a lansat independent cîteva albume, dintre care unul, „Planetcoffeebean 2”, din 2013, a avut mare succes în comunitatea rapperilor de pe internet, și i-a atras atenția lui Paul White, care a făcut mai multe beat-uri și i le-a trimis prin e-mail lui Eric Biddines.

Cîteva zile mai tîrziu, White a găsit cu surprindere în poșta sa electronică cîteva cântece făcute de Biddines care porneau de la beat-urile lui.

Chimia dintre cei doi era clară, așa că nu după mult timp Eric Biddines a luat avionul spre Londra, pentru a înregistra un album și pentru a forma cu Paul White grupul Golden Rules.

Albumul lor de debut, „Golden Ticket”, lansat în august 2015, a fost extrem de bine primit de cronicarii muzicali și de DJ-ii BBC-ului Giles Peterson și Marie Anne Hobbs. Între altele și pentru că scoate în evidență remarcabila îndemânare de producător a lui White, care folosește o instrumentație live, pentru a încorpora rock psihedelic, dub, soul și disco într-un set hip-hop, în care Eric Biddines cântă în stilul specific sudului american versuri autobiografice și de introspecție.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG