Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de la Chișinău:

Astazi soseşte Radojko Bogojević, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană. El are programate întilniri în cursul zilei cu negociatorul din partea Republicii Moldova, Victor Osipov, şi mîine cu negociatorul din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev.În ultima vizită la Chişinău, din luna iulie 2015, Bogojevic subliniase că înţelegerea dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă privind rotaţia „pacificatorilor” ruşi în regiunea transnistreană trebuie respectată.

In semn de solidaritate cu poporul francez, astazi este zi de doliu in Moldova. Drapelele Moldovei vor fi arborate in bernă si la ora 12 se va tine un minut de reculegere.

Pe plan international, liderii tarilor din G20 îşi continua reuniunea la virf din Turcia, în stațiunea balneară Belek, de pe malul Marii Mediterane. La summit participa si presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si cancelara Germaniei, Angela Merkel, si presedintele Rusiei, Vladimir Putin. Agenda este dominata de lupta anti-terorista după masacrul de la Paris de la sfirsitul saptaminii trecute.

Ministrii de externe ai tarilor Uniunii Europene se intilnesc astazi si miine la Bruxelles. Agenda întilnirii va fi ea dominata de lupta anto-terorista si criza migrantilor, mai ales dupa informatiile legate de posibila implicare a unor migranti din Siria in atacurile de la Paris.

Tot la Bruxelles are loc Consiliul de asociere Georgia-Uniunea Europeană.

La Paris este programat un Forum UNESCO.

Tot la Paris sosește presedintele Iranului, Hassan Rohani.

La Bucuresti, premierul desemnat Dacian Ciolos isi va prezenta noul cabinet astazi si miine în audieri la Parlament. Cioloş speră să ceara votul de investitură marți.

În calendarul Natiunilor Unite este Ziua Internationala a Tolerantei…

XS
SM
MD
LG