Linkuri accesibilitate

Royce Wood Junior


O combinație de lirism ușor dulceag, ce predisupune la somn, și ritmuri electronice experimentale, care îndeamnă la acțiune.

Royce Wood Junior e un cântăreț, compozitor, instrumentist și producător britanic cu mare succes în zona aceea tulbure și gri dintre perfecționismul producției, tipic melodiilor pop siropoase din topuri, și cel mai adânc, îndrăzneț și surprinzător experimentalism al muzicii din undeground.

E, o spune chiar el, un copil al anilor 1990 - o mărturisire importantă dacă vrem să ne explicăm sunetul muzicii pe care o face.

S-a născut la Brighton și activează, unde în altă parte decît?, la Londra, locul acela magic unde apar toate experimentele și avangardele muzicii moderne de la sfîrșitul secolului 20 - începutul secolului 21.

Nu se pot afla prea multe despre ce anume cântă exact din descrirea sumară de pe pagina lui de Facebook, deși există acolo două elemente întrucîtva clarificatoare: „country, soul, honk, wonk tron”.

Country și soul sînt clare. Honk, wonk, tron mai puțin, deși arată cu siguranță spre experiment, chiar dacă sună de parcă ar fi niște zorzoane inutile ale muzicii fără idei.

Există însă idei în muzica asta, laolaltă cu o delicatețe care-i face pe unii să afirme că albumul de debut al lui Royce Wood Junior „The Ashen Tang”, lansat în iunie 2015, ar putea fi un album clasic de... dormitor

Poate pentru că e, adaug eu, o combinație reușită de lirism ușor dulceag, ce predisupune la somn, și ritmuri electronice experimentale, care îndeamnă la acțiune.

Cele descrise aici se pot auzi clar în piesa „Midas Palm”, difuzată în varianta pentru radio a acestui articol, urmată, în varianta pentru internet, de melodia „Twiggin’”.

Căutați deci Dicționarul de sunete la Euroalibera.org

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG