Linkuri accesibilitate

Virgil Donati


O biografie liniară dominată de tobe a unui copil minune.

S-a născut din părinți italieni în 1958 la Melbourne, Australia, și a primit primul său set de percuție când avea doar doi ani.

A început aproape imediat să cânte în trupa tatăului său, și a făcut asta pînă la șase ani.

La 15 ani a intrat în primul său grup de muzică rock, numit Cloud Nine, cu care a înregistrat trei albume.

La 16 ani se lasă de școală, și se dedică cu totul tobelor, dar și pianului.

La 19 ani călătorește în Statele Unite pentru a studia cu Philly Jo Jones, unul din cei mai mari bateriști ai lui Miles Davis, pe vremea când regretatul trompetist american de jazz conducea The Miles Davis Quintet. de pe la jumătatea anilor 1950 pînă la sfîrșitul anilor 1970.

Ați citit bine - jazz, dar muzica pe care o veți auzi la capătul acestui șir de cuvinte are de-a face doar tangențial cu jazz-ul.

Instrumental rock, progressive metal, jazz fusion, scrie undeva pe internet în dreptul rubricii „genuri” sub poza lui Donati.

Amănuntul tehnic care îl scoate cumva în evidență pe omul nostru e preferința lui pentru modul clasic de a ține bețele în mână - ceea ce vrea să spună că e de fapt un baterist de jazz care s-a apucat de metal.

Ca să vă dați seama despre ce e vorba vă invit să vedeți înregistrarea video din fila de azi a Dicționarului de sunete la Europalibera.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG