Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei prezentată de Moldpres:

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe. Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică organizează audieri cu privire la situația în domeniul asigurării securității radiologice.

Comisia pentru selectarea candidaturilor pentru funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei se va întruni în prima ședință.

Curtea Constituțională urmează să se pronunțe dacă nu contravine Constituției împuternicirea de acordare a cetățeniei Moldovei, prin recunoaștere, de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

La Academia de Știință va avea loc Conferinţa ştiinţifică, consacrată aniversării a 80 de ani de la naşterea scriitorului Paul Goma.

Din agenda internațională a zilei prezentată de Reuters:

La Stockholm se anunță Premiul Nobel pentru Fizică.

La Bruxelles secretarul general NATO Jens Stoltemberg va face declarații de presă înaintea unei întruniri a miniștrilor apărării din țările alianței.

La Minsk ar urma să se întrunească Grupul de Contact Trilateral pentru Ucraina.

Directorul agenției nucleare a Națiunilor Unite, Yukiya Amano, vizitează capitala sud-coreeană Seul, urmând să discute cu oficialii guvernamentali despre posibilitățile denuclearizării Coreii de Nord.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, se întâlnește cu președintele din Haiti, Michel Martelly.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG