Linkuri accesibilitate

Poveşti de adormit copiii


Numai băgarea în puşcărie a hoţilor poate să vă facă credibili!

După preşedintele Timofti, iată că şi procurorul general Gurin a precizat că nu va demisiona aşa cum o cer protestatarii din PMAN. Iar pentru a-şi demonstra eficienţa, a declarat că Procuratura a investigat corupţia din sistemul bancar şi va trimite mai multe dosare în justiţie. Gurin a spus că instituţia pe care o conduce a solicitat aducerea unui procuror din străinătate pentru ca dosarele de mare corupţie să aibă un deznodămînt corect.

Să ne entuziasmăm? Să ne bucurăm de succesele Procuraturii? Să le mulţumim procurorilor pentru munca lor serioasă? Eu zic să stăm liniştiţi şi să ne vedem de treabă. Anii complicaţi ai tranziţiei ne-au demonstrat că vorbăria conducătorilor nu prea are legătură cu realitatea.

Să facem şi noi o precizare. Aici s-a furat şi se mai fură ca-n codru. Aici corupţia face ravagii. Şi oare mulţi făcători de mişmaşuri mari au fost băgaţi în închisoare? Păi, la noi marii hoţi nu ajung în închisoare. De aceea, mi se pare că toate declaraţiile astea venite de pe culmile puterii nu mai fac nici cît o ceapă degerată. Sînt poveşti de adormit copiii.

Conducătorii declară: „Noi luptăm cu corupţia! Noi arestăm! Noi facem dosare! Noi muncim! Noi făurim!” Declaraţiile astea sînt ritoase, conţin o convingere de granit. Dar cine mai e naivul să le ia în serios? Cîţi ani sau cîte decenii vă trebuie stimabililor ca să băgaţi în puşcărie marii hoţi?

Numai băgarea în puşcărie a hoţilor poate să demonstreze că faceţi ceva cu adevărat. Numai băgarea în puşcărie a hoţilor poate să vă facă credibili. Pînă atunci, toate discursurile voastre despre muncă asiduă, despre dosare, despre nu mai ştiu ce sînt apă de ploaie.

Ia-ţi băgat în închisoare pe cei care au sustras banii din bănci? Nu? Păi, ce sens are să vă ascultăm rapoartele victorioase?

XS
SM
MD
LG