Linkuri accesibilitate

Tupeul cu acte în regulă


A venit timpul să aflăm unde locuiesc edilii care eliberează autorizaţii pentru construcţii.

Deunăzi au avut loc două confruntări între constructorii tranziţiei şi chişinăuieni. Una – pe strada Cuza Vodă, alta – lîngă Universitatea Pedagogică. În primul caz, se doreşte construcţia unui bloc de locuinţe pe un teren de joacă, în al doilea caz – făurirea unui bloc la liziera Dendrariului.

Mărturisesc, stimaţi ascultători, că mă irită de multă vreme obrăznicia unor constructori autohtoni. Aceştia nu se sinchisesc să acapareze orice teritoriu liber din Chişinău. Le place să intre în spaţiile verzi. Avem deja blocuri înfipte în Parcul Valea Trandafririlor. Le place enorm să înceapă construcţia unui bloc între altele două, limitînd astfel drastic spaţiul pentru odihnă al oamenilor.

O notă distinctă a acestor constructori impertinenţi e faptul că ei au mereu actele în regulă. Cînd oamenii încearcă să-i oprească, constructorii cu pricina imediat declară că au toate autorizaţiile necesare, că edilii le-au blagoslovit munca.

De parcă cineva s-ar îndoi de faptul că au actele în regulă. Generozitatea edililor din Chişinău în raport cu tot soiul de constructori a devenit de mult proverbială. Ştim asta bine.

În ciuda actelor existente, problema de multe ori nu pierde din gravitate. Te uiţi la ceea ce făuresc constructorii şi înţelegi dintr-odată că ei fac un lucru rău, că a lor construcţie se potriveşte acolo ca nuca-n perete. Da, ei au autorizaţii, dar răul pe care-l fac e de domeniul evidenţei şi nici o autorizaţie nu-l poate camufla.

În final, aş spune iată ce. Cred că a venit timpul să aflăm unde locuiesc edilii care eliberează autorizaţii pentru construcţii. Eu unul vreau să văd în ce case sau blocuri locuiesc edilii şi ce se întîmplă în jurul caselor şi blocurilor acestora. Vreau să văd dacă apar la o distanţă mică de casele lor uriaşe blocuri de locuinţe. Mi se pare foarte important să aflăm acest amănunt.

XS
SM
MD
LG