Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Republica Moldova marchează 24 de ani de când și-a proclamat independența, la 27 august 1991. Între alte ceremonii festive, autoritățile depun flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din capitală.

La Chișinău este așteptată o delegație guvernamentală din România, în frunte cu premierul Victor Ponta care va avea o serie de întrevederi, inclusiv cu omologul său moldovean Valeriu Streleț, și va lua parte la ceremoniile de Ziua Independenței Republicii Moldova.

Între timp, la București, coaliția de guvernare de centru stânga se întâlnește cu liberalii din opoziție pentru o nouă rundă de convorbiri pe marginea reducerii impozitelor în 2016, care este promovată de premierul Victor Ponta, dar criticată de FMI, Comisia Europeană și Banca Națională a României.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko călătorește la Bruxelles pentru convorbiri cu oficiali ai Uniunii Europene, inclusiv președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu începe o vizită de două zile în Italia urmând să se întâlnească cu omologul său italian Matteo Renzi.

La Viena are loc Summit-ul Balcanilor de Vest, la care participă cancelara germană, premierii italian, sârb, sloven, croat și albanez, precum și mai mulți oficiali europeni.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG