Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Directorul general al „Poștei Moldovei”, Serghei Nastas, va susține o conferință de presa la Chișinău despre pregătirile făcute de instituție pentru a prelua achitarea pensiilor și altor plăți sociale, de la 1 septembrie, după decizia de lichidare a Băncii de Economii.

Cancelara germană Angela Merkel găzduiește la Berlin, împreună cu președintele francez François Hollande, convorbiri cu președintele ucrainean Petro Poroșenko despre soarta armistițiului încălcat frecvent și escaladarea luptelor din estul Ucrainei între forțele guvernamentale și ale separatiștilor sprijiniți de Rusia.

Ucraina marchează Ziua Independenței, la 24 de ani de la destrămarea URSS.

Polonia marchează 26 de ani de la crearea primului guvern post-comunist, în 1989.

În capitala Statelor Unite se aniversează 201 ani de la incendierea Washington-ului de către trupele britanice, inclusiv a Casei Albe și Capitolinului.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG