Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau, la sediul OSCE, vor continua si astazi convorbirile dintre reprezentanta Tiraspolului, Nina Ştanschi, si Victor Osipov, reprezentantul Chisinaului.

Va fi organizată o conferinta de presa despre proiectele de reforma propuse de noua conducere a Ministerului Educatiei.

La cimitirul armenesc, asociatia de prietenie Georgia-Moldova va dezveli statuia renovata a prinţesei georgiene Elizaveta Ceavceavadze.

Ministrul moldovean al apararii Anatol Şalaru se află în continuare în România, unde ieri a declarat ca pentru el si partidul Liberal din care face parte, aderarea Moldovei la Alianta Nord Atlantica este un obiectiv politic pe termen lung.

Agenda internationala este destul de saraca astazi.

Continuă cele mai mari exercitii navale comune ruso-chineze începute joi si care vor dura pina pe 28 august.

In Europa, criza refugiatilor este subiectul la ordinea zilei, mai ales dupa ce Macedonia a anuntat stare de urgenta din cauza valului de refugiati care tranziteaza tara in drum spre Uniunea Europeana si dupa ce agentiile umanitare au făcut cunoscut ca situatia devine din ce in ce mai complicata in insulele grecesti Kos si Lesbos, unde numarul de refugiati din Siria, Irak si Afganistan creste zilnic cu cel putijn citeva sute.

La fel, situatia devine dince in ce mai dificila si mai tensionata la Calais in Franta, punînd la încercare relatiile bilaterale franco-britanice.

XS
SM
MD
LG