Linkuri accesibilitate

Joc bun și știri proaste la Manchester


Norocul și o decizie incorectă de arbitraj au scăpat Manchester de propriile erori.

Un meci neașteptat de interesant a înviorat runda de calificări pentru Liga Campionilor. Manchester United pornea favorită clar în prima manșă a dublei cu F.C.Bruges. Asta în principiu. În realitate, două evoluții au modificat tabloul. Mai întîi, evoluția constantă a fotbalului de club belgian care a umplut cu talente campionatele mari ale Europei. Dacă e vorba doar de Anglia, importurile belgiene au adus pe prima scenă nume ca Hazard, Courtois, Fellaini sau Benteke. În Germania, De Bruyne a avut un an excelent și pare plecat pe direcția Manchester City. A doua modificare e declinul sau mai curînd dezechilbrul continuu de la Manchester. În al doilea sezon la Manchester, antrenorul Van Gaal a adus încă un rînd de nume mari, sperînd că echipa va decola în sfîrșit. Depay, Schweinsteiger, Darmian sînt deja titulari și meciul cu Bruges a fost prima verificare internațională serioasă a noii formule.

Meciul a avut tot ce îi trebuie. Spectacolul s-a deschis cu o eroare a lui Carrick. Mijlocașul lui Manchester a intervenit greșit și a marcat un autogol care dă o șansă în retur lui F.C. Bruges. Manchester a revenit imediat în atac. Timp de 30 de minute, Depay a făcut ce a vrut pe teren și pare, deja, un transfer de mare efect. Depay a egalat și a adus Manchester în avantaj cu un gol superb, după o suită de subtilități tehnice încheiate cu un șut imparabil în diagonală.

După pauză, Manchester a avut perioade excepționale care sugerează noua direcție a echipei. Intrarea lui Schweinsteiger a fixat mijlocul și Manchester a jucat extrem de rapid și derutant în atac. Marea problemă a echipei e apărarea. Două trei gafe majore puteau aduce Bruges în avantaj. Norocul și o decizie incorectă de arbitraj au scăpat Manchester de propriile erori. Bruges a făcut un joc plin de curaj și merita mai mult. În ultimele secunde de joc, o centrare planată a ajuns la Fellaini care a înscris sigur și a adus Manchester la 3-1. Scorul e prea sever. Bruges păstrează o șansă, dar e greu de crezut că Manchester se va lăsa dominată fără replică la Bruges. În orice caz, Manchester arată mai bine în acest an, deși continuă să joace într-un regim de dezechilbru vădit: atacul e excelent, apărarea e o problemă.

Imediat după meci, desenul tactic al lui Van Gaal a primit o lovitură neașteptată. Convins că are nevoie de și mai multă calitate în atac, Van Gaal a intrat în negocieri cu Barcelona pentru a-l transfera pe Pedro, o extremă de mare clasă în căutarea unui post sigur de titular. Acordul era ca și perfectat și Pedro era așteptat la Manchester. Adevărat, Pedro va sosi în Marea Britanie, dar nu la Manchester ci la Londra. Asta pentru că, în ultima clipă, Chelsea s-a infiltrat în negocieri și l-a suflat pe Pedro care a semnat, lăsînd baltă Manchester United. Pierderea lui Pedro nu e la drept vorbind ireparabilă în plan tactic. Manchester are o forță ofensivă considerabilă. Psihologic, însă, Manchester a fost umiltă de Chelsea. Încă odată, Jose Mourinho, marele maestru al loviturilor morale a ieșit învingător. Chelsea a început rău sezonul, cu un punct în două etape, dar Manchester are de ce să se teamă.

XS
SM
MD
LG