Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „studenție.md”


Invitata emisiunii este Liuba Lupaşco.

„Dacă accesați acum studentie.md aflați cele mai proaspete știri din domeniul educației, utile studenților, absolvenților de licee, dar și absolvenților de facultate.

La capitolul Admiterea 2015, ceea ce trebuie să știi e că aceasta continuă, doar că bătălia se dă pentru locurile rămase libere. Și în anul curent, conform practicii anilor precedenți, candidații au dreptul să se înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități concomitent, din diverse domenii de formare, la una sau mai multe instituții de învățământ superior.

Pentru că e perioada deciziilor importante pentru candidații la studii, jurnaliștii noștri au investigat care este soarta absolvenților moldoveni, care au mizat pe specialități în vogă acum trei – patru ani, ce locuri de muncă îi așteaptă, dar și ce cred specialiștii în resurse umane că ar fi bine de făcut, ca să nu regretăm amarnic o alegere spontană a profesiei.

Dacă ne vei urmări în următoarele zile, îți vom povesti ce idei inedite de petrecere economă a vacanței au găsit câțiva studenţi moldoveni, dar şi cum se descurcă cei care nu prea au timp şi bani pentru odihna confortabilă.

Avem câteva mesaje inspiraţionale de la tinerii cu experiență în luarea deciziilor privind o meserie cu perspectivă, în țară şi peste hotare. Istoria unei arhitecte, care îşi vede viitorul doar în străinătate, dar şi a unei tinere psihoterapeute, considerată de colegi, genială, care iubește Moldova suficient de mult, ca să nu o părăsească, te vor inspira…

Găsești pe site-ul nostru editoriale noi, invitații la şcoli de vară, concursuri, dar şi câteva noutăți care să te ajute să te pregătești pentru noul an de studii, mai ales daca e primul an de studenție. În rest, multă informație utilă, doar pe studentie.md.”

[transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG