Linkuri accesibilitate

Campania „AICI este Europa Liberă” a ajuns la Basarabeasca


Primarul din Basarabeasca Valentin Cimpoieș și corespondentul Europei Libere Iulian Ciocan.
Primarul din Basarabeasca Valentin Cimpoieș și corespondentul Europei Libere Iulian Ciocan.

La Basarabeasca în această seară vrem să vorbim despre problemele legate de apa și canalizare în localitate.

Caravana Europei Libere a ajuns duminică dimineață la Basarabeasca. Iulian Ciocan, cel care a organizat intilnirile de duminică de la autobuzul Europei Libere, da detalii despre atmosfera din localitate si despre intilnirea programată pentru seara a locuitorilor cu echipa Europei Libere și cu invitații ei.

La Basarabeasca în aceasta seara vrem sa vorbim despre problemele legate de apa si canalizare în localitate. Sunt probleme foarte grave, aici oamenii primesc apă cu ţîrîita, numai la anumite ore din zi, si ţevile sunt de calitate foarte proasta, iar în momentul în care laşi apa să curgă mai multă vreme, tevile pur si simplu crapă şi oraşul poate fi inundat.

Despre acest lucru vrem sa vorbim iar invitatii nostri sunt fostul ministru al mediului Gheorghe Şalaru, primarul localităţii Valentin Cimpoieş care vrea foarte mult să urmeasca din loc problema şi directorul întreprinderii apa Basarabeasca, Stefan Dimitrov.

Acestia sunt invitatii si eu sper ca va veni si lume pentru ca, din ce am înţeles oamenii sunt foarte interesati ca problema aceasta sa fie rezolvata.

Întilnirea este la ora 6 seara în sala mică a primăriei, este şi o sala mai mare la primărie, deci în funcţie de cîţi oameni vor veni vom vedea unde vom face întilnirea.

Atmosfera in general nu este foarte vesela pentru ca oamenii par copleşiţi de o sumedenie de probleme cotidiene, mi-au spus ca au pensii şi salarii mici, mi-au spus ca nodul feroviar care pe vremea URSS asigura cu salarii foarte multa lume, este acum muribund.

Astazi a fost chiar un protest aici al oamenilor care lucreaza la acest nod feroviar si nu au primit de tre luni de zile salarii.

Multi dintre ei sunt foarte disperaţi, dar am intilnit şi oameni mai optimişti care au spus că primarul trebuie să faca ceva că de aceea l-au ales, ca sa mişte lucrurile şi ei spera ca ceva se va întimpla.

Părerile se împart, dar asta este situatia!

-------------

„AICI este Europa Liberă” este o campanie a postului de radio Europa Liberă/Libertatea în parteneriat cu Programul comun pentru dezvoltare locală integrată, Progamul ONU pentru dezvoltare Moldova, şi Asociaţia Presei Independente. Partener media - postul de televiziune Canal Regional.

Pentru a afla în ce zi suntem în localitatea Dvs ori pe aproape accesați harta interactivă a comunităților în care vom face tabără pe parcursul unei zile întregi.

XS
SM
MD
LG