Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

Campania „Aici este Europa Liberă” va ajunge astăzi la Goteşti, Cantemir, unde tema dezbaterii va fi implicarea comunităţii în rezolvarea problemelor locale.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ va face astăzi prima sa vizită de lucru în teritoriu, la Comrat, în autonomia găgăuză. Programul anunțat include o întrevedere cu başcanul Irina Vlah și o întâlnire cu deputații în Adunarea Populară, cu primari din autonomie şi alte autorităţi locale, cu oameni de afaceri şi cu reprezentanţi ai instituţiilor sociale - întâlnire care va avea loc la Universitatea din Comrat. Premierul va vizita de asemenea blocul chirurgical al spitalului raional Comrat.

Guvernatorul Băncii Naţionale Dorin Drăguţanu va susţine o conferinţă de presă cu tema „Raportul asupra inflaţiei”.

Ambasadorul american la Chişinău, James D. Pettit, va vizita o tabără pentru tinerii lideri în raionul Hânceşti.

Din actualitatea internaţională:

Secretarul de stat american John Kerry își continuă turneul prin țările din Asia de Sud-Est, astăzi vizitând capitala Vietnamului, Hanoi.

Și tot astăzi Japonia şi întreaga lume comemorează 70 de ani de la primul atac nuclear din istorie, bombardamentele atomice ale Statele Unite asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki, din 6 şi 9 august 1945, de la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial.

XS
SM
MD
LG