Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei, prezentată de MOLDPRES. Un grup de veterani ai războaielor de pe Nistru şi din Afganistan, cavaleri ai Ordinului Ştefan cel Mare invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Cerem retragerea lui Oleg Balan din lista de candidaţi ai viitorului Guvern şi scuzele publice ale acestuia pentru calomniile în adresa veteranilor. Scrisoare deschisă preşedintelui PLDM, Vlad Filat, şi preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu”

Centrul analitic independent Expert-Grup prezintă la o conferinţă de presă două rapoarte: (1) Cum a fost executat Bugetul de Stat și (2) Cum au fost cheltuiți banii în Educație”.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, își continuă turneul african cu o vizită în Etiopia.

Șefa politicii externe și de securitate a UE, Frederica Mogherini, discută în Arabia Saudită acordul nuclear încheiat recent cu Iranul. Monarhiile arabe din zona Golfului Persic, inclusiv cea saudită, au avut mari rezerve față de înțelegere, temându-se că ea mărește prea mult puterea regională a iranienilor.

La Geneva, OMC ia în considerare candidatura Kazahstanului în prezența liderului țării central-asiatice, Nursultan Nazarbaiev.

La Melbourne, în Australia, are loc a doua audiere a asistentul medical de 39 de ani Adam Brookman, acuzat de sprijinirea organizației Statul Islamic în Siria, pentru care poate fi condamnat la 25 de ani de închisoare.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG