Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Adevărul Moldova


Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated
Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated

Invitata serii este Doina Stimpovschii.

„În ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova, experții fac previziuni privind valoarea creșterii tarifelor și care va fi impactul acestor scumpiri. De asemenea, sunt prezentate calcule care arată cu cât va crește factura moldovenilor dacă majorarea va avea loc conform prognozelor experților. În același timp, aceștia susțin că ANRE a tărăgănat aprobarea noilor tarife din cauza presiunilor politice, iar principalul motiv al acestor majorări este furtul din cadrul celor trei bănci cu probleme – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

În municipiul Bălți, un grup mic de oameni face o gălăgie mare. În reţeaua de socializare rusă Vkontakte a fost înregistrat grupul „Republica Populară Bălţi”. Grupul are şi o stemă care este copia celei ruse - vulturul cu două capete, diferenţa este că pe pieptul acestuia se află imaginea unui arcaş. Stema se află pe un steag bicolor alb-albastru, pe care este scris „Bălţi, oraş rusesc”. Adevărul Moldova a încercat să ia legătura cu inițiatorii acestor idee să-i întrebe ce urmăresc prin promovarea separatismului. Subiectul este actual în contextul în care, în luna mai, consilierii comunişti din municipiul Bălţi şi-au exprimat dorinţa de a organiza un referendum privind autonomia locală. Chişinăul consideră ilegale astfel de decizii şi le califică drept un atentat la securitatea statului.

În Adevărul de mâine citiți și un articol despre știrile false apărute în presa rusească despre evenimentele din Ucraina. Aflați că Ministerul Energeticii al Federaţiei Ruse anunţa în seara zilei de 30 iunie printr-un comunicat de presă că Ucraina ar urma să întrerupă alimentarea cu energie electrică a peninsulei Crimeea. Informația a fost rapid preluată de portalurile și agențiile de știri rusești, dovedindu-se ulterior că știrea este falsă. Aceasta a fost dezmințită de Compania Națională de Electricitate „Ucrenergo”.

Noi vă îndemnăm să treceți mâine pe la chioșcuri și să cumpărați publicația Adevărul Moldova ca să citiți mai multe informații despre aceste, dar și alte subiecte.”

XS
SM
MD
LG