Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ședința plenară a Parlamentului R. Moldova, Angela Merkel vizitează Serbia și Bosnia-Herțegovina, Vladimir Putin se întâlnește Hassan Rouhani.

Din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Parlamentul Republicii Moldova se convoacă în şedinţă plenară de la ora 10.

Centrul de Informaţii Universitare (CIU) şi Fondul pentru Educaţia Romilor (REF) organizează conferinţa internaţională cu tema: „Cultura, identitatea şi participarea civică romă”.

Oficiul Avocatului Poporului din Moldova organizează conferinţa internaţională, ştiinţifico-practică, cu tema: „5 ani de la ratificarea Republicii Moldova a Convenţiei ONU cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilităţi”.

Din agenda internațională a zilei: premierul Greciei, Alexis Tsipras, ar urma să prezinte partenerilor din zona euro noi propuneri de reformă într-o nouă încercare de prelungire a asistenței externe și evitare a falimentului.

Cancelarul german Angela Merkel vizitează Serbia și Bosnia-Herțegovina.

Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește cu omologul său iranian Hassan Rouhani în marginea summit-ului de la Ufa al marilor economii în tranziție.

Sudanul de Sud marchează împlinirea a patru ani de când este stat independent.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG