Linkuri accesibilitate

Întoarcerea vinovatului nevinovat


Fostul ministru moldovean de interne Gheorghe Papuc.
Fostul ministru moldovean de interne Gheorghe Papuc.

Unde a fost? Că doar îl căuta zi şi noapte vigilenta poliţie moldovenească… Unde s-a ascuns atît de bine? Acasă?

Fostul ministru de interne Gheorghe Papuc a apărut! O vreme nimeni nu l-a văzut şi mulţi nu mai sperau să-l mai vadă vreodată. Şi totuşi omul şi-a făcut apariţia.

Chestia e că, la început, domnul Papuc fusese condamnat la patru ani de închisoare de către Curtea de Apel, fapt care a provocat dispariţia sa. Acum însă Curtea Supremă de Justiţie i-a anulat anii de închisoare, aplicîndu-i doar o amendă de 20 de mii de lei şi Gheorghe Papuc e din nou printre noi.

Sincer să fiu, pe mine mă derutează foarte mult frecvenţa cu care o instanţă autohtonă dă peste cap decizia altei instanţe autohtone. Nu mai înţelegi nimic. Ba e vinovat omul, ba nu e vinovat. Şi dacă nu e vinovat, cum rămîne cu reputaţia lui pătată de prima instanţă? Se ştie doar că în partea asta de lume la omul murdărit pe nedrept lumea continuă să se uite chiorîş…

Pe mine mă nedumereşte şi mă întristează iată ce. În perioada în care era vinovat, domnul Papuc a dispărut, nu a contestat vehement tot soiul de insinuări care îl vizau. De ce? Păi, dacă te simţi nevinovat, de ce nu ieşi la rampă? Sau poate omul era sigur că o altă instanţă îi va da dreptate?

Să constatăm, în final, că nu ştim nici acum unde a fost toată vremea asta domnul Papuc. Chiar unde a fost? Că doar îl căuta zi şi noapte vigilenta poliţie moldovenească… Unde s-a ascuns atît de bine? Acasă?

XS
SM
MD
LG