Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ziua porților deschise la inspectorii fiscali, președintele Poloniei începe o vizită în Ucraina, Ziua internațională a OZN-urilor.

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius, va face o vizită în R Moldova azi si miine. Pe agenda vizitei figurează întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, speakerul Andrian Candu, şi cu premierul interimar Natalia Gherman, ministru al afacerilor externe şi integrării europene. Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului de la Chișinău, Auštrevičius se va ma întîlni cu şeful Delegaţiei Europene în R. Moldova Pirkka Tapiola şi cu coordonatorul rezident ONU şi reprezentantul rezident al PNUD. În 3 iulie, Petras Auštrevičius va vizita Găgăuzia, unde discută cu başcanul Irina Vlah şi cu reprezentanţii Adunării Populare.

In afara de aceasta vizita, pe agenda moldoveneasca a zilei mai este o sedinta a parlamentului la Chisinau. La Balti, isi va intra in atribuitii noul primar – Renato Usatii.

Si cine vrea sa vada cum lucreaza inspectorii fiscali – in birourile lor – astazi este ziua porţilor deschise pentru aceasta institutie.

Pe plan international Ministrul olandez de finante Jeroen Dijssel bloem care conduce grupul țărilor euro este așteptat la Haga unde va participa la o dezbatere parlamentară pe tema crizei financiare din Grecia.

Președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski începe o vizită în Ucraina unde vineri va sosi și președintele Parlamentului European Martin Schultz.

Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier va prezenta Consiliului Permament al OSCE planurile Germaniei pentru 2016, când preia conducerea organizației.

Si ca si ieri si alaltaieri, Grecia va continua sa se afle pe prima pagina agendei problemelor europeme

Și este Ziua Internațională a OZN-urilor……

XS
SM
MD
LG