Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

Consiliul Naţional al ONG-urilor din Republica Moldova organizează dezbateri publice cu tema: „Ce ne asumăm când spunem că ne dorim o ţară/capitală europeană”.

Ministrul în exerciţiu al educaţiei, Maia Sandu, va prezenta rezultatele preliminare ale sesiunii de bacalaureat 2015.

La Chişinău sosește în vizită reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, ambasadorul Radojko Bogojević.

Astăzi are loc prima reuniune a Comitetului Permanent pentru implementarea Planului de acţiuni al Consiliului Europei (CoE) pentru susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova.

Banca Naţională a Moldovei lansează un proiect, finanţat de Uniunea Europeană, menit să-i consolideze capacităţile de reglementare şi supraveghere în domeniul bancar.

Asociaţia pentru Politică Externă (APE) şi Ambasada Letoniei în Moldova organizează un seminar cu tema „Inițiativa Parteneriatului Estic după summit-ul de la Riga: așteptări şi perspective”. Printre participanţi, şeful Delegaţiei permanente a UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

Din actualitatea internaţională:

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov se va întâlni la Viena cu omologul său american John Kerry. Secretarul de stat al Statelor Unite și miniștrii de externe din Iran, Marea Britanie, Franța și Germania se află deja în capitala austriacă împreună cu oficialități din Uniunea Europeană, Rusia și China pentru convorbiri legate de programul nuclear iranian.

Rusia și Ucraina urmează să aibă o nouă rundă de convorbiri legate de gazele naturale, mediate la Bruxelles de Uniunea Europeană. În ajun, premierul rus Dmitri Medvedev a anunţat că prețul gazelor pentru Ucraina va fi redus cu 40 de dolari din cauza scăderii globale a prețurilor la energie.

XS
SM
MD
LG