Linkuri accesibilitate

Audio Active


Au cântat în engleză și în japoneză, iar tema de referință, chiar obsesivă, a textelor lor, a fost iarba.

Audio Active a fost un trio japonez care a funcționat la Tokyo cam zece ani de la de la începutul anilor1990.

Faptul că sînt japonezi ar putea să-i uimească pe unii atunci când află că oamenii ăștia au cântat ceva la întretăierea dintre dub, reggae, rock progresiv, și punk psihedelic.

Trupa e însă un foarte bun exemplu al capacității a Japoniei de a se integra cultural în lumea occidentală, de a asimila și de a dezvolta forme culturale total străine unei societăți tradiționaliste, închisă, conservatoare și totalmente ruptă de lumea exterioară pînă pe la jumătatea anilor 1850.

Masa, voce, 2DD, programator, Shigemoto Nanao, tobe, și Takeshi Akimoto, bass, au înființat trupa Audio Active, numind-o după titlul unui album al starului reggae din Jamaica Dennis Bovell.

Au devenit faimoși după ce i-a luat sub aripa sa muzicianul britanic Adrian Sherwwod, care a produs cîteva din primele lor albume.

Folosind un amestec de sunete programate și instrumentație live, Audio Active transformă muzica dub, ska și reggae, care i-a influențat în adolescență pe fiecare din membrii trupei, în ceva, cum spuneam, la întretăirea cu rockul progresiv și punkul psihedelic.

Au cântat în engleză și în japoneză, iar tema de referință, chiar obsesivă, a textelor lor, a fost iarba.

Noi ascultăm acum piesa „As the Wind Blows” de pe albumul „Spaced Dolls”, din anul 2000.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG