Linkuri accesibilitate

„Drumul spre o dorinţă este mult mai entuziazmant decât satisfacţia împlinirii”


Jurnalul săptămânii cu Erica Zucec.

Nascută în 10 iunie 1974 la Chisinau. Absolventa Facultăţii de Drept, a Universităţii "Al. I. Cuza", Iaşi, Romania. Membră a Grupului consultativ al societăţii civile pe lângă UN Women, în cadrul proiectului „Femei în Politică". Trainer în liderism feminin. Manager naţional al Reţelei Femeilor pentru Democraţie, Moldova. Doctorand la Drept, ULIM.

Luni

Dimineţile şoptesc diferit. Îmi vine greu să mă trezesc la sfârşit de iunie, după o perioadă de aproape două luni de plecări în teritoriu şi instruiri pentru femei candidate la funcţiile de primar şi consilier. Am de făcut nişte rapoarte. Până la urmă voi avea suficient timp de odihnă la pensie

„Alo! Da, Veaceslav, sigur, cu plăcere!” Mâine sunt invitată la Regional TV să discutăm despre femei în politică şi calitatea clasei politice fără femei.

A trecut de miezul nopţii. Scumpii mei dorm. Vă iubesc! Mai lucrez o oră la raport.

Marți

Fuga la Canal Regional! Natalia merită toate florile din lume pentru emisiunile ei „Politica la Feminin”. „Лед тронулся!”. Egalitate de gen, în câţiva ani, va fi o certitudine în Moldova!

Antrenorul meu de fitness zice să lucrăm pentru rezultat. Rrrrrr...!!! Cui trebuiesc cubuleţe pe abdomen?!? Vin la sală pentru a-mi aduna gândurile. În corpul obosit se limpezeşte mintea şi-mi antrenez atitudinea invingătorului!

Miercuri

Bugetarea sensibilă la dimensiune de gen, sună promiţător şi necesar. Aflu mai multe. Se va implementa proiectul în zece raioane. Când va ajunge însă proiectul în Comisia Parlamentară buget şi finanţe, cât de sensibil va rămânea? Gîndesc prea mult. Kung Fu Panda, învăţă-mă să regăsesc pacea interioară

Este trecul de nouă seara. Diana, îmi povesteşte despre problemele de divorţ şi decăderea din drepturi părinteşti a fostului soţ... Lucrează mult, până târziu, face epilare electrică, cea mai veche şi sigură metodă, dar cam dureroasă ... Soţul o şantajează, îi cere sume exorbitante pentru a se lăsa de drepturi. Trist este că nici nu vine să-şi viziteze dulceaţa de fetiţă ... Anestezia m-a ameţit. Taxi. Home, sweet home!

Joi

Frodo! Chiar nu ai pe unde să-ţi faci inviorarea? Este 5:50 dimineaţa, dar cine mai poate dormi? La bucătărie vedem ce găsim prin frigider. Cel mai năstruşnic motan din lume, se mulţumeşte cu nişte aripioare de alaltăieri. Eu nu mă alint, rod haiducelul ...

Sunt anunţată că angajatorul lui Sergiu, un specialist excepţional în dezbateri şi comunicare, nu este de acord să ne faciliteze o sesiune. De ce nu mă mir? Pe lângă rivalitate între organizaţii, aspectul politic sa penetrat peste tot. Ce nu ne omoară, ne face mai puternici !!! Mai am două săptămâni. Şcoala de Vară pentru Femei va fi organizată oricum, la cel mai înalt nivel !!!

Vineri

Este ultima zi dinaintea plecării în Suedia. URA!!! Încă un vis realizat. Forum Politic, ateliere, întâlniri cu politicienii. Atât de mult mi-am dorit-o, dar acuma, când aproape sa realizat, sunt cam nostalgică. Drumul spre o dorinţă este mult mai entuziazmant decât satisfacţia împlinirii.

XS
SM
MD
LG