Linkuri accesibilitate

Tîrguieli englezești


Managerul echipei Manchester United, Alex Ferguson sărută trofeul cîștigat de echipă la sfîrșitul campionatului
Managerul echipei Manchester United, Alex Ferguson sărută trofeul cîștigat de echipă la sfîrșitul campionatului

Unde sînt banii sînt și marile transferări.

Unde sînt banii sînt și marile transferări. Cluburile englezești, parte a celui mai bogat campionat al lumii, au pus la bătaie un capital financiar uriaș și vînează jucători în toate zările. Manchester United conduce licitația, în încercarea de a da lovitura pe piață. După un sezon ratat, clubul vrea să revină în forță și e gata să spargă banca. Antrenorul van Gaal a primit mînă liberă și credit aproape nelimitat. Prima țintă e consolidarea liniei mediene. Van Gaal pare aproape de o înțelegere cu Bastian Schweinsteiger, fostul lui jucător de la Bayern Munchen. La 31 de ani, Schweinsteiger a atins apogeul carierei și ar putea fi tentat de un final în Premier League. Manchester inisistă și pentru un transfer al lui Boateng, fundașul central al lui Bayern. Cealaltă mare achiziție pentru care se bate van Gaal e Sergio Ramos, stîlpul defensiv de la Real Madrid. Ramos e foarte important pentru Real dar mai importantă pare problema portarului care îi va urma lui Casillas, unul din veteranii echipei. Real îl vrea pe De Gea care a făcut încă un sezon excepțional cu Manchester dar Manchester îl cere, la schimb, pe Ramos. Negocierile Manchester - Real s-au extins și ar putea aduce în Anglia, în funcție de înțelegerea finală, pe Varane sau pe Benzema.

În negocierile purtate de Manchester United, au intervenit și Chelsea și, mai apoi, Barcelona. Amîndouă au sesizat că sezonul mediocru al lui Manchester a pus în dificultate cîțiva jucători primiți cu mari speranțe la Manchester dar neadaptați la duritatea campionatului englez. Chelsea a operat rapid și a obținut acordul lui Falcao care vine, foarte probabil, ajutat de împrejurarea care face ca agentul lui să fie și agentul lui Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea. Mutarea a stîrnit comentarii, dat fiind că nu atacanții sînt problema pe care o are în față Chelsea. Cu Hazard, Costa, Fabregas, Oscar, Cuadrado, Willian și Drogba la dispoziție, Chelsea are deja destule variante de atac. Barcelona s-a concentrat asupra lui Di Maria, cealaltă mare dezamăgire la Manchester. E clar că Di Maria nu se simte bine în Anglia, așa încît Barcelona și-a manifestat interesul. Dacă Di Maria va fi transferat și se va adăoga trio-ului Neymar - Messi - Suarez, Barcelona va deveni una din cele mai mari mașinării ofensive din istoria fotbalului.

Arsenal e neobișnuit de inactivă, deocamdată, și a încheiat o singură mutare. Cech va pleca la Arsenal, dat fiind că a pierdut poziția de portar titular la Chelsea.

Liverpool a făcut unul din cele mai slabe sezoane ale ultimilor 25 de ani. Retragerea lui Gerrard a lăsat un gol de autoritate și valoare greu de acoperit iar Sterling e în conflict cu clubul și pare pregătit să accepte o ofertă astronomică de la Manchester City. Liverpool trebuie să găsească soluții și a făcut deja un pas. Firmino, internaționalul brazilian care joacă vîrf la Hoffenheim, a acceptat oferta și va fi primit cu așteptări mari la Liverpool. Problema e că Liverpool nu a făcut, pînă acum, nimic pentru a pune în teren o apărare decentă.

XS
SM
MD
LG