Linkuri accesibilitate

Falşii justiţiari


Îmi displace ceva şi în noianul de voci ritoase care fac acum cu ou şi cu oţet guvernanţii.

Nu am fost niciodată un ziarist încîntat de prestaţia conducătorilor autohtoni. Dimpotrivă, activitatea guvernanţilor moldoveni mi-a provocat de-a lungul anilor multă amărăciune. Am avut suficiente articole critice despre felul deplorabil în care e administrată ţara. Nu sînt, prin urmare, un cîntăreţ al puterii. Îmi displace însă ceva şi în noianul de voci ritoase care fac acum cu ou şi cu oţet guvernanţii.

Remarc cu o oarecare mirare că în primele rînduri ale celor care beştelesc asurzitor acum guvernanţii se află cîteva personaje dubioase. Sînt oameni care au fost cîndva la putere sau care au muncit cu acribie pentru alţi conducători. Mare lucru nu au reuşit să facă atunci cînd se plimbau prin culoarele puterii. În schimb acum îi numesc criminali şi bandiţi pe actualii conducători, fac spume la gură şi strigă în gura mare că guvernanţii trebuie să fie băgaţi în închisoare.

Repet, nu sînt fan al conducătorilor actuali. Îmi displac vînătoarea din Pădurea Domnească şi dispariţia banilor din bănci. Dar cînd văd cu cîtă înverşunare sînt bălăcăriţi guvernanţii de către indivizii cu pricina, îmi vine să-i întreb: vi se pare că cei pentru care aţi muncit odinioară au fost mai buni? Chiar credeţi că foştii guvernanţi au avut mai multă grijă de popor? Din punctul meu de vedere, nu există mare deosebire între foştii şi actualii conducători.

De aceea, am mari rezerve faţă de cei care au muncit pentru alţi guvernanţi şi care cer acum cu încrîncenare pedepsirea boşilor de azi. Devin circumspect cînd îi văd pe aceşti justiţiari de fier care au fost foarte calmi pe vremuri, cînd lucrau pentru alţi patroni.

Mi se pare că înlocuirea actualilor conducători compromişi cu aceşti justiţiari dubioşi ar fi un lucru la fel de rău ca şi perpetuarea la putere a guvernanţilor de azi…

XS
SM
MD
LG