Linkuri accesibilitate

Supermarket-ul suferinței


Toată lumea cere compensații, iar efectul final e minimalizarea și comercializarea suferinței.

Ce se poate compensa? Timpul pierdut, serviciile proaste, promisiunile încălcate, da. În genere, un contract nerespectat e, pe bună dreptate, urmat de plata compensațiilor. Principiul e simplu, dar demult depășit.

Realitatea e că astăzi, orice se poate compnesa și nimeni nu mai crede că trebuie să există o limită. Victime ale unor accidente provocate de beție sau neglijență, incidente minjore într/un hotel, dar și asasinate, atacuri violente sau acte de indiferență crudă se pot comensa cu ochii închiși și milioane de de euro sau dolari.

Divorțurile au devenit o cursă în care cad, cel mai adesea soșii, și din care ies brusc îmbogățite mirese de profesie.

Compensațiile au devenit o industrie care se ocupă de reputații și susținj o armată de experți și avocați. Labirintul compensațiilor s-a extins peste toate. O companie de turism se declară discreditată și cere compensații hotelului, care a plătit deja compensații clienților, care cer compensații companiei de turism.

Toată lumea cere compensații, iar efectul final e minimalizarea și comercializarea suferinței. Orice necaz, dar și orice nenorocire au acum un preț, ca într-un supermarket.

Previous Next

XS
SM
MD
LG