Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Adevărul Moldova


Invitata serii este Doina Stimpovschii.

„În Adevărul de mâine citiți povestea preotului din Corjova care a declarat că este persecutat de KGB-ul transnistrean pentru că e român. De mai bine de două săptămâni parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Corjova nu poate să ajungă în satul unde locuiește și slujește. Serviciul de securitate de la Tiraspol i-a spus că este o persoană nedorită în stânga Nistrului. Părintele Oleg Cernat este convins că nu este lăsat să meargă la enoriașii săi din cauza că este român, vorbește românește și duce slujba în limba română.

Veți afla, de asemenea, că infractorii din Basarabia țaristă erau supuși unor pedepse greu de îndurat. Cea mai răspândită infracțiune era furtul cailor, iar cea mai gravă - subminarea puterii de stat. În funcție de seriozitatea acțiunilor, condamnații erau pedepsiți în diverse moduri - de la mustrare și arest la marcarea cu fier ars, decapitare sau ruperea trupului în patru.

Tot în numărul de mâine citiți și un articol despre impresiile de călătorie ale unui cetățean ucrainean în orașul Harkov, publicat de agenția Stratfor. Autorul a povestit călătoria sa în Harkov, al doilea oraș important al Ucrainei, plecând cu un tren interurban din Kiev. Situat aproape de granița cu Rusia, orașul simbolizează trecerea definitivă din inima Ucrainei într-un loc în care identitatea culturală și politică înclină mai mult spre est și Rusia, se arată în reportajul autorului.

Dar mai multe detalii citiți în ediția de mâine a ziarului Adevărul.”

XS
SM
MD
LG