Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul comunității evreiești Dorledor.info


Invitatul nostru este astăzi Ilia Mariaș.

Dorledor.info publică o amplă relatare despre deschiderea celei de-a treia ediţii a conferinţei internaţionale educative, culturale şi distractive „Limmud Moldova”. Pentru cele trei zile, cât va dura conferinţa, sunt programate peste 100 de evenimente, astfel încât participanţii vor putea merge la concerte şi viziona filme, având totodată oportunitatea de a discuta cu oameni de afaceri, lectori universitari şi psihologi care au venit din Moscova, Kiev şi Israel.

Pe portalul comunităţii evreieşti cititorii pot găsi un material despre trei renumiţi basarabeni care au cunoscut popularitatea în afara ţării. Este vorba de Mihail Gherşenzon, cunoscut scriitor şi cercetător în domeniul literaturii ruse, Haim Grinberg, un membru active al mişcării sioniste şi Leib Maimon, el a fost singurul rabin care a semnat în 1948 Declaraţia de Independenţă a Israelului.

Într-un alt material, intitulat „Evreii în Cosmos” cititorii vor putea afla cine sunt evreii care au participat în 43 de expediţii cosmice şi au efectuat 14 zboruri în calitate de astronauţi.

Pe pagina mai găsiţi un material despre salvarea copiilor evrei, o acţiune de desfăşurată înainte războiului, de simpli cetăţeni care începând cu anul 1938 au început să scoată copii evrei din Germania şi Polonia şi i-au dus în Marea Britanie, care a acceptat să-i primească

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG