Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, sunt așteptați în vizită miniștrii de externe din Lituania și Suedia, Linas Linkevičius şi Margot Wallström, pentru convorbiri care includ pregătirile de summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, de pe 21-22 mai.

La Moscova, se află în vizită ministrul de externe al Austriei,
Sebastian Kurz.

În Italia erau așteptați să ajungă azi dimineață numeroși imigranți ilegali salvați sâmbătă în Marea Mediterană. Gărzile de coastă italiene spun că au salvat 3690 de imigranți în 17 operațiuni diferite.

La Beijing, președintele chinez Xi Jinping îl primește pe Eric Chu, liderul Partidului Naționalist Chinez aflat la putere în Taiwan. Este prima asemenea întrevedere între liderii partidelor puterii din cele două țări rivale, în peste 60 de ani, de când forțele naționaliste înfrânte în războiul civil chinez s-au refugiat în Taiwan, în 1949.

Președintele Franței, François Hollande, vizitează Qatarul și Arabia Saudită.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG