Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

tx

Din agenda moldoveană a zilei: în Piața Victoriei de la Comrat va avea loc ceremonia învestirii noului bașcan al autonomiei găgăuze, Irina Vlah, care a câștigat din primul tur alegerile de luna trecută. La evenimentul de azi vor participa şeful Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Chiril Gaburici.

În Moldova ar urma să aibă loc noi proteste ale agricultorilor împotriva politicii subvențiilor de stat.

Prim-ministrul Chiril Gaburici și Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Shigeki Sumi, vor semna un Acord de grant în domeniul educației. Bugetul proiectului constituie 980 mii de dolari.

În orașul Lübeck din nordul Germaniei miniștrii de externe din țările grupului G7 vor discuta pentru a doua zi la rând cele mai recente evoluții în efortul de consolidare a armistițiului din estul Ucrainei.

Iranul ar urma să prezinte Națiunilor Unite un plan de pace pentru Yemen, unde forțele armate ale Arabiei Saudite se confruntă cu rebelii pro-iranieni.

Ministrul de finanțe al Germaniei, Wolfgang Schauble, va ține un discurs la Consiliul pentru Relații Externe de la New York.

Președintele francez Francois Hollande începe o vizită de două zile în Elveția.

Premierul indian Narendra Modi se întâlnește la Ottawa cu premierul canadian Stephen Harper.

La Beijing se fac publice datele oficiale despre creșterea economică din primul trimestru a economiei Chinei.

La Belfast și New York este comemorată a 103-a aniversare a scufundării navei de pasageri Titanic.

La Boston se marchează împlinirea a doi ani de la atacul terorist asupra maratonului internațional găzduit de orașul din nord-estul Statelor Unite.

Pe agenda sportivă a zilei: astăzi se dispută două partide-tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. La Paris se întâlnesc diseară Paris Saint-Germain și FC Barcelona, iar în Portugalia FC Porto primește vizita lui Bayern Muenchen.

La New York începe unul din festivalurile de film cele mai apreciate de critici, Tribeca.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG