Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul Chiril Gaburici are programată la Tiraspol o întâlnire cu liderul regimului separatist din regiunea transnistreană, Evgheni Șevciuc. Ei ar urma să semneze o înțelegere privind asigurările auto.

La Istanbul are loc Summitul Guvernanței Corporatiste organizat de grupul G20 și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, OCDE.

În Panama City, oraș din America Centrală are loc astăzi și mâine Summitul Americilor.

A cincea aniversare a tragediei aviatice de la Smolensk, în care și-au pierdut viața demnitarii polonezi în frunte cu fostul președinte Lech Kaczynski, va fi marcată în Polonia și în Rusia.

Ministrul american al apărării, Ashton Carter, discută la Seul cu partenerii sud-coreeni situația din Coreea de Nord, comunistă.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG