Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitatul serii este Alexandru Bolfa, reporter.

În ediţia de joi a Ziarului de Gardă citiţi la rubrica Dosar despre şefii întreprinderilor de stat cu cele mai mari salarii. Reporterii noştri şi-au propus să contabilizeze afacerile ascunse şi conexiunea lor cu întreprinderile conduse de aceşti administratori cu salarii de la stat. Din păcate, inclusiv pentru bugetul public, în ancheta noastră au încăput doar trei funcţionari. Materialul ne arată cum firmele de familie ale acestori funcţionari sunt folosite pe post de căpuşe pentru a beneficia de banii publici.

La rubrica Exclusiv cititorii noştri pot citi un interviu cu Vladimir Grosu, noul ministru al Justiţiei. Oficialul a relatat reporterilor noştri despre reformele ce urmează a fi transpuse în viaţă în timpul cât va conduce acest minister. Totodată Ministrul ne confirmă faptul devenit din păcate o banalitate, despre influenţa politicului asupra sistemului justiţiar.

Tot în ziarul de mâine la rubrica Trăind de Gardă puteţi face cunoştinţă cu un material ce relevă problemele persoanelor cu dizabilităţi vizuale, care zilnic ieşind în stradă îşi pun viaţa în pericol. Este vorba despre istoria unui tânăr din capitală care cataloghează Chişinăul nu ca pe un oraş european, ci ca pe o junglă în care slabvăzătorii sunt pândiţi de pericole mortale. Totodată tânărul anunţă despre necesitatea implimentării conveţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG