Linkuri accesibilitate

Portico


De la jazz la câmpiile etern îmbietoare ale experimentului electronic.

Luni 30 martie 2015, casa britanică de discuri Ninja Tune a lansat albumul „Living Fields” al trupei londoneze Portico.

Jack Wyllie (saxofon sopran și tenor), Duncan Bellamy (tobe), Milo Fitzpatrick (contrabas) și Nick Mulvey (voce, percuție), făceau parte prin 2007 din Portico Quartet, și cântau un fel de jazz ambiental amestecat cu folk.

Trupa a fost înființată pe vremea când membrii ei studiau etnomuzicologie la School of Oriental și African Studies din capitala Marii Britanii.

Portico Quartet au lansat patru albume. Cel de debut, „Knee Deep In The North Sea”, a fost numit de revista londoneză „Time Out” albumul de jazz al anului 2007 în Marea Britanie, iar în 2008 a fost nominalizat pentru un premiu Mercury.

În 2014, cei patru rămân trei, își schimbă numele în Portico, semnează un contract cu Ninja Tune, și încep să cânte o muzică total diferită de ce se poate auzi pe albumele anterioare.

Pleacă, adică, din jazz, și o iau pe câmpiile etern îmbietoare ale experimentului electronic, fără însă să se lase prea mult ispitiți de digital.

Piesa pe care o ascultăm deschide și dă numele albumui „Living Fields”.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG