Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Oastea Moldovei”


Invitatul serii este Ion Vulpe, redactor-şef.

„Tema pregătirii de luptă a efectivului Armatei naţionale este prezentă în paginile revistei prin două reportaje de amploare: unul de la poligonul din Cahul, unde infanteriştii sudici au avut exerciții cu trageri de luptă şi altul de la poligonul Bulboaca unde forţele Armatei Naţionale au avut un exerciţiu moldo-american.

Ministrul Apărării Viorel Cibotaru vine în paginile revistei cu un interviu despre viziunile asupra sectorului de apărare şi a măsurilor ce trebuie întreprinse în acest domeniu.

Deoarece suntem în luna martie nu uităm şi de tema războiului de la Nistru, unde mai mulţi militari au luptat pentru integritatea şi independenţa Republicii Moldova. de această dată, aducem exemple a doi ofiţeri: colonelul în rezervă Leonid Caraseov şi plutonierul în rezervă Ion Socolov. Deşi nu s-au născut în Republica Moldova, datorită serviciului militar pe care l-au îndeplinit aici, Republica Moldova a devenit a doua casă pentru ei şi nu şi-au precupețit puterile şi forţa pentru a lupta pentru integritatea Republicii Moldova.

În luna martie marcăm un an de prezenţă a militarilor moldoveni în misiunea KFOR din Kosovo. În urmă cu un an militarii moldoveni s-au alăturat altor ţări NATO, parteneri şi ai UE pentru a aduce pacea şi liniştea în această regiune.

Tot despre pacificatori este şi reportajul din republica centr-africană, unde Republica Moldova are mai mulţi militari care activează în calitate de pacificatori sub mandatul ONU.”

XS
SM
MD
LG