Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul”


Invitatul serii este Ion Surdu, redactor şef, cotidianul „Adevărul”.

„În ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova citiți mai multe dezvăluiri făcute de un jurnalist de investigație din Sank-Petersburg despre armata de comentatori de pe internet a Federației Ruse și câteva detalii despre cum funcționează aceasta și impactul pe care-l poate avea. Munca în calitate de comentator plătit nu este atât de ușoară precum s-ar crede, scrie jurnalistul, dat fiind faptul că toți activează conform unor reguli stricte și exigente și se lucrează atât în ture de zi, cât și în ture de noapte.

Totodată, abordăm arhicunoscuta temă a așa-numitei panglici a „Sfântului Gheorghe”. Liderul mișcării „Liga tineretului rus” a povestit în cadrul unei conferințe de presă despre viitoarele acțiuni de promovare a panglicii, considerată de ei simbol internațional al luptei contra fascismului. Întrebat ce crede despre inițiativa liberalilor, de a interzice panglica negru-portocalie, așa cum s-a întâmplat în Belarus și Kazahstan, Tuleanțev promite că vor organiza acte de nesupunere la scară înaltă.

În pagina Cultură găsiți un material despre evenimentele culturale care se vor desfășura în ultimele două săptămâni ale lunii martie. De exemplu, pe 24 martie unul dintre cei mai cunoscuți compozitori moderni din Balcani, Goran Bregovici, va susține un concert la Palatul Național „Nicolae Sulac” cu genericul „Dacă nu ești nebun, nu ești normal”. Iar în perioada 27 martie-3 aprilie se va desfășura a cincea a ediție a Festivalului Internațional J.S. Bach, cu participarea compozitorilor din Ungaria, Ucraina, România, Rusia și Republica Moldova.

Scriitorul Răzvan Voncu crede că oamenii de cultură din Moldova au rămas surprinși de cererea comuniștilor de la Chișinău de a prelua conducerea Consiliului Coordonator al Audiovizualului, drept compensație pentru susținerea guvernului minoritar, întrebându-se: Ce să caute, vorba lui Caragiale, neamțul în Bulgaria?

În pagina 3 publicăm o sinteză despre preferințele electoratului din Găgăuzia. Cele mai recente date au fost prezentate la Chișinău de către două companii diferite. Rezultatele diferă neesențial, dar concluzia e una și aceeași - Irina Vlah va fi, cel mai probabil, următorul guvernator al regiunii.”

XS
SM
MD
LG