Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În satul Zagarancea, raionul Ungheni, va avea loc ceremonia oficială de începere a livrărilor de gaze naturale din România prin gazoductul Iași-Ungheni, inaugurat în august 2014.

Ministrul moldovean de externe Natalia Gherman va face o vizită la București. Șefa diplomației moldovene va fi primită de președintele Klaus Iohannis și va purta discuții cu premierul Victor Ponta și cu ministrul de externe Bogdan Aurescu. Miniștrii de externe din cele două țări vor deschide reuniunea Comisiei Interguvernamentale România – Republica Moldova pentru Integrare Europeană.

Ambasada cehă la Chişinău și Serviciul Pompieri al Republicii Cehe vor transmite pompierilor din Moldova o Cameră de fum și un set de echipamente pentru instruire. Proiectul finanțat cu peste 240 de mii de euro de guvernul Cehiei prevede îmbunătățirea capacității de intervenție a peste 400 de pompieri, donarea unei mașini de intervenție și construcția unei camere de fum și a unui labirint pentru instruirea pompierilor în condiții apropiate de cele reale.

Din actualitatea internațională:

La Bruxelles se încheie consultările privind viitorul politicii europene de vecinătate.

Premierul italian Matteo Renzi va pleca la Kiev unde va fi primit de președintele Petro Poroșenko, iar din capitala Ucrainei va pleca mâine la Moscova, unde va purta discuții cu președintele rus Vladimir Putin.

XS
SM
MD
LG