Linkuri accesibilitate

Vedeta apolitică dansează cu… politicienii


Încasezi bani de la politician, cîntecele tale alternează cu discursurile lui bombastice despre binele Patriei, dar tu nu ai nimic de-a face cu politica...

Am văzut deunăzi o vedetă recentă pe sticlă care m-a întristat şi m-a făcut să caut rapid alte emisiuni. Interpretul acela spunea că el nu are preferinţe politice, că e un om apolitic. Atîta doar că e „solicitat” în campaniile electorale şi cîntă de nevoie, la cererea politicienilor. Dar important este, a precizat vedeta recentă, că el cîntă totuşi pentru „Măria Sa publicul”. Reieşea din spusele cîntăreţului că el se foloseşte de propunerile politicienilor pentru a încînta masele şi a cîştiga o bucăţică de pîine.

Una din marile decepţii pe care le-am avut eu în anii lungi ai tranziţiei e anume acest comportament al unor vedete recente, chipurile apolitice, dar care cîntă duios sub pancarte partinice. Bunul Dumnezeu pesemne ştie cum poţi dansa, în campanie electorală, împreună cu politicienii şi să fii în acelaşi timp apolitic. Adică tu încasezi bani de la acel politician, cîntecele tale alternează cu discursurile lui bombastice despre binele Patriei, dar totodată tu nu ai nimic de-a face cu politica. Nu vi se pare, stimaţi ascultători, că asta e o ordinară şi dezgustătoare ipocrizie?

Aş vrea să ştiu dacă vedeta recentă, care se vrea apolitică, plăteşte impozite din sumele încasate de la politicieni şi nu numai. Vedeta ştie că veniturile obţinute la nunţi şi bairamuri trebuie impozitate la fel ca alte venituri?

Şi mai rău, după părerea mea, e că asemenea vedete recente sînt pe post de modele, de piloni etici ai societăţii. De ce ne-ar mai mira decăderea morală în care societatea moldovenească se bălăceşte ani de zile?

XS
SM
MD
LG