Linkuri accesibilitate

Magazine vorbitoare


Cazul Bucureștiului e spectaculos, traiul oamenilor simpli a luat-o în jos și asta se vede după firme.

Statisticile spun multe dar cer pricepere cititorului. În lipsa lor, există altceva care spune multe despre cît de bine sau de rău merge viața omului de rînd. Acest indicator se numește strada. Și mai precis, firmele care se repetă pe trotuar.

Cazul Bucureștiului e spectaculos. Traiul oamenilor simpli a luat-o în jos și asta se vede după firme. Nu există stradă circulată în București fără următoarea compoziție: bancă, farmacie, casă de amanet, covrigărie, casă de pariuri, magazin alimentar cu produse bază la prețuri mici.

Cele mai noi apariții - casa de amanaet și casa de pariuri - spun unul și același lucru: tot mai mulți oameni caută un cîștig nesperat. Fie cedînd ceva din trecut, fie căutînd noroc în viitor.

Covrigăriile care vînd mîncare simplă, ieftină și bună de umplut burta spun că mulți oameni nu au decît varianta hranei din alergare.

Băncile spun că omul caută împrumuturi iar farmaciile sînt, uneori, locul în care același om caută leacuri după nechibzuința cu banii împrumutați de la bancă.

Previous Next

XS
SM
MD
LG