Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Discriminare.md


Invitata serii este Natalia Ghilaşcu de la Discriminare.md:

„În ediţia electronică a ziarului Discriminarea pe înțelesul tuturor puteți lectura noi publicații despre persoanele care se consideră a fi discriminate în Moldova.

Un articol despre proprietarii care ignoră cerințele persoanelor cu dizabilitați de a închiria spațiu locativ prezintă istoria lui Roman Ruțu, absolvent al Universității de Stat. A încercat de mai multe ori să stabilească o întâlnire cu proprietarul, ca într-un final să i se răspundă apartamentul deja a fost dat în chirie. Potrivit tânărului, cea mai simplă soluție pentru o persoană cu dizablități care să reușească să identifice o gazdă este doar prin intermediul unor cunoscuți, prieteni, rude, altfel, șansele sunt aproape nule.

Tot pe pagina online DISCRIMINARE.MD accesați un articol despre istoria mai multor persoane străine refugiate în țara noastră și care s-au confruntat cu atitudini discriminatorii din partea companiilor din Moldova. De multe ori, acestea se fac vinovate în ultimul timp de rasism și instigare la ură față de minoritățile etnice, religioase sau față de persoane de culoare. Cel puțin așa arată câteva decizii asumate de către membrii Consiliului pentru prevenirea și combaterea discriminării și asigurarea egalității. La aceste constatări au ajuns și experții de la Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului, unde aceste persoane s-au plâns de discriminare la închirierea locuințelor, la angajarea în câmpul muncii,sau la deservirea în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

În rubrica ”emisiuni” puteți afla cum vor fi cheltuiți cei 33 mii lei adunați la un concert de caritate susținut de pianistul basarabean din Germania, Sorin Creciun, dar și băieții de la Brio Sonores, alături de Constantin Moscovici. Toți interpreții, dar și circa 400 de spectatori au venit în susținerea campaniei ”Planeta de vis a lui Cristi”. În această săptămână familia Furculiță va merge la Moscova unde are de gând să procure echipamentul medical pentru băiețelul de doar 8 ani, care are speranța să se deplaseze până a merge anul viitor la școală.

Tot pe pagina online DISCRIMINARE.MD aflați de ce moldovenii nu reclamă cazurile de discriminare din clinici şi spitale. În decurs de jumătate de an de la fondarea Comisiei Discriminare de către Ministerul Sănătății, au fost recepționate doar două petiții care denunţă astfel de practici.

Mai multe anunțuri și publicații despre egalitatea de șanse în RM le puteți accesa pe pagina online www.discriminare.md.”

XS
SM
MD
LG