Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Dezbatere la Chișinău despre dreptul la viaţa privată în mass-media, euniune de urgență a miniștrilor de externe din UE, vot pentru alegerea unui nou președinte al Italiei.

La Chișinău, una din cele mai mari organizații neguvernamentale care au monitorizat alegerile de la 30 noiembrie va da publicității totalurile acestui efort, la aproape 2 luni de la scrutin.

Consiliul de Presă şi Asociaţia Presei Independente organizează o discuție publică despre „Dreptul la viaţa privată în mass-media”.

La Bruxelles are loc o reuniune de urgență a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană pentru a examina extinderea sancțiunilor împotriva Rusiai și pregătirea unora noi din cauza rolului jucat de Moscova în escaladarea violențelor din estul Ucrainei.

La Roma, parlamentarii italieni și oficiali regionali vor vota la primul tur de scrutin pentru alegerea unui nou președinte al Italiei în locul lui Giorgio Napolitano care s-a retras din cauza vârstei înaintate.

La Beijing, ministrul de externe francez, Manuel Valls va purta convorbiri cu omologul său chinez, Li Keqiang.

La Tbilisi, se află în vizită secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow.

La Atena, noul premier al Greciei, Alexis Tsipras se întâlnește cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG