Linkuri accesibilitate

Dionis Cenușă: „reformele structurale au nevoie de coerență politică și de sprijin din partea majorității parlamentare”


Interviul dimineții cu expertul asociat al Centrului analitic independent Expert-Grup.

O nouă analiză a Centrului „Expert-Grup” arată că anul 2014 a fost marcat de politici economice populiste, care s-au accentuat tot mai mult odată cu apropierea alegerilor parlamentare şi care au fost deseori în detrimentul reformelor lansate anii trecuţi. Despre moştenirea economică lăsată de anul 2014 vorbim la microfonul Europei Libere cu expertul asociat din cadrul Centrului analitic independent Expert-Grup, Dionis Cenuşă:

Dionis Cenușă: „Din punct de vedere economic, anul 2014 a fost un an dificil pentru Republica Moldova. Deși în final am avut o creștere de peste patru procente, oricum, ceea ce am avut în regiune, mă refer la situația din Ucraina și din Federația Rusă, și-a lăsat amprenta, inclusiv pe situația economică din Republica Moldova.

Pe lângă factorul extern, care a pus presiune pe moneda națională, aici ne referim la situația dificilă a rublei rusești și complicațiile pe care le-a avut hrivna ucraineană, au mai avut loc și probleme de ordin intern. Ne referim, bineînțeles, la tranzacțiile dubioase din sistemul bancar, care au făcut presiuni asupra finanțelor publice. Să nu uităm despre tranzacția dubioasă a BEM-ului, care a creat o gaură în bugetul public. În linii mari, aceste lucruri au pus în umbră chiar și creșterea economică respectabilă, de care vorbeam mai devreme. În concluzie, pot spune că a fost un an economic plin de provocări și, totodată, multe din aceste provocări au fost de ordin intern.”

Europa Liberă: Domnule Cenușă, deci constatarea e că anul 2015 urmează a fi unul dificil. De fapt, care este provocarea majoră din fața Guvernului care se așteaptă să fie format la Chișinău?

Dionis Cenușă: „Cea mai mare problemă și provocare ar fi eșecul agendei reformelor structurale şi aici sunt câteva aspecte la care trebuie să ne referim. În primul rând, este vorba de fragilitatea potențialului nou guvern. Observăm că negocierile privind formarea acestuia durează în timp, nu există un consens clar, prin urmare, aceasta ar putea afecta ulterior și derularea reformelor, atât din punct de vedere al dinamicii, cât și al calității acestora.

Prin urmare, eșecul agendei reformelor ar putea fi cea mai mare provocare, deoarece reformele necesare structurale, dar și alte tipuri de reforme, care sunt prevăzute de Acordul de Asociere, au nevoie de o coerență politică și de un sprijin din partea majorității parlamentare.

Trebuie să vedem o implicație cât mai robustă din partea noii majorități parlamentare pro-europene, astfel ca în primii doi ani de guvernare să fie realizare cele mai dureroase și cele mai complicate reforme, care nu sunt populare, dar care sunt necesare pentru a obține un rezultat cât mai vizibil în ceea ce privește implementarea Accordului de Asociere cu Uniunea Europeană.”

Europa Liberă: Dumneavoastră ce reforme ați scoate în prim plan, care sunt reformele care ar trebui neapărat şi fără compromis duse la bun sfârșit?

Dionis Cenușă: „Bineînțeles, în primul și în primul rând ne referim la realizarea completă a reformei justiției, care afectează foarte mult atractivitatea investițională a Republicii Moldova. Iarăși, în anul 2014 am avut cazuri când agenți economici străini, inclusiv europeni, au avut de suferit de pe urma deciziilor de judecată dubioase.

La fel, e vorba de combaterea corupției, care afectează inclusiv sistemul justiției, dar și alte segmente, cum ar fi aceeași eficiență a administraţiei publice, precum și, în general, modalitatea de gestionare a finanțelor publice. Desigur, ne putem referi și la alte reforme, cum ar fi reforma sistemului de pensii, continuarea reformei educației, astfel ca aceasta să devină deja funcțională în totalitate, ca ceea ce prevede noul Cod al Educației să fie deja implementat în practică.

Aș mai putea adăuga modernizarea infrastructurii calității, pentru că unul din avantajele Acordului de Asociere este consolidarea capacităților exportului, iar pentru asta trebuie să corespundem standardelor de calitate și tehnice ale Uniunii Europene.”

Europa Liberă: Adoptarea acestor standarde este prevăzută în Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb pe care Republica Moldova și l-a asumat în fața Uniunii Europene. Într-un scenariu mai pesimist, domnule Cenușă, o eventuală neîndeplinire a acestor condiții, de fapt, ce riscuri presupun?

Dionis Cenușă: „Bineînțeles, în primul rând e vorba de pierderea oportunităților de valorificare a liberalizării comerțului cu Uniunea Europeană. Aici, în primul rând vor fi afectați exportatorii, ceea ce, în cele din urmă, va afecta și alte segmente care țin de export.

Totodată, nerealizarea angajamentelor, în linii generale, pe care și le-a asumat Republica Moldova, ar putea genera o nealocare a unei asistențe financiare și tehnice din partea

R. Moldova nu-și poate permite luxul de a rata oportunitatea istorică oferită de Acordul de Asociere cu UE...

Uniunii Europene. Să nu uităm că orice asistență externă este condiționată de calitatea și dinamica reformelor. Prin urmare, verdictul va fi unul trist pentru autoritățile moldovene, care nu doar vor pierde asistența europeană, financiară și tehnică, dar și sprijinul, inclusiv încrederea din partea partenerilor europeni. Republica Moldova nu-și poate permite luxul de a rata oportunitatea istorică oferită de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.”

Europa Liberă: Anul 2015 urmează să fie unul decisiv și pentru economia regiunii transnistrene or, la finele lui 2015 expiră așa-numitele preferințe comerciale autonome, de care beneficiază exportatorii din regiune pe piața din Uniunea Europeană. Ce ar putea face Chișinăul pentru integrarea economică a regiunii transnistrene, în economia din dreapata Nistrului, descurajând astfel autoizolarea regiunii?

Dionis Cenușă: „În primul și în primul rând, autoritățile trebuie să adopte o abordare flexibilă în relația cu malul stâng și aici este clară ezitarea din partea Chișinăului, pentru că e vorba de prezența factorului rusesc, de situația la zi din regiunea transnistreană. Acum autoritățile de la Chișinău trebuie să identifice soluții viabile pentru a face posibilă implementarea Acordului de Asociere pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Aici mai văd și posibilitatea de a ajunge la un compromis, inclusiv cu participarea partenerilor europeni, pentru a putea extinde regimul preferențial pentru exportatorii transnistreni. Bineînțeles, acest lucru nu poate avea loc fără anumite angajamente asumate de către autoritățile de la Tiraspol, cum ar fi, de exemplu, introducerea anumitor elemente ale Acordului de Asociere în versiunea revizuită și extinsă a regimului preferențial, și aici ne referim la elemente ale infrastructurii calității, la cooperarea vamală, regulile de origine, adică lucruri care nu țin atât de mult de aspecte politice, care sunt mereu scoase în evidență de către Tiraspol drept elemente inacceptabile pentru regiunea transnistreană.”

Europa Liberă: Pe de altă parte, domnule Cenușă, autoritățile de la Tiraspol sau liderii de la Tiraspol întotdeuna au declarat că ei de fapt preferă o integrare euroasiatică și vectorul regiunii este orientat spre est. Ce ar presupune o denunțare a Acordului de Asociere de către autoritățile de la Tiraspol?

Dionis Cenușă: „Ceea ce declară Tiraspolul pe filiera politică nu corespunde cu situația din domeniul economicului. Cunoaștem foarte bine că circa 60 de procente din exporturile transnistrene sunt orientate spre piața europeană. Intenția sau motivația de a se apropia de procesele integraționiste euroasiatice are un caracter pur politic, nu este nicidecum fundamentată din punct de vedere economic, de aceea, continuarea denunțării Acordului de Liber Schimb din cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană afecteză în mod direct interesele clasei economice orientate spre piața europeană.

Eu consider că Tiraspolul ar putea să-și revizuiască atitudinea, dar aceasta va depinde foarte mult de oferta pe care o va face Republica Moldova împreună cu Uniunea Europeană. Trebuie să fim realiști, nu este posibilă insistarea fără nicio modificare a ofertei pentru regiunea transnistreană. Adică regimul preferențial ar trebui să fie prelungit, dar cu introducerea anumitor elemente ale Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.”

Europa Liberă: Suntem la început de 2015, de obicei în această perioadă se discuta aprins bugetul de stat, politica bugetar-fiscală sau în alți ani era deja dezbătut în Parlament bugetul de stat. Până la moment nu a fost aprobată nici politica bugetar-fiscală nici bugetul de stat. Vedeți vreun risc în această situație?

Dionis Cenușă: „Bineînțeles, pentru stabilitatea finațelor publice aceasta are un impact și efecte mai puțin pozitive, dacă nu chiar negative. Este important ca să fie creat guvernul și ca majoritatea parlamentară să termine procesul de adoptare a bugetului de stat. Cunoaștem foarte bine că există și așteptări din partea partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova.

De asemeanea, cunoaștem foarte bine că deficitul bugetar deja prevăzut pentru anul 2015 ar putea crește pâna la 5 procente. De aceea, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă noua guvernare este să adopte bugetul, pentru mai multă stabilitate și pentru a avea sprijin din partea populației pentru realizarea reformelor dureroase care trebuie să aibă loc pe parcursul anului 2015.

Republica Moldova se află la o răscruce istorică pentru dezvoltarea economică și modernizarea țării în general. Situația din Uniunea Europeană este una incertă, sunt foarte multe provocări și pentru Uniunea Europeană, de aceea, Republica Moldova trebuie să depună toate eforturile pentru a folosi oportunitățile acordate de Uniunea Europeană prin intermediul Acordului de Asociere. Nu ne putem permite ratarea acestui lucru.”

XS
SM
MD
LG