Linkuri accesibilitate

Centrul pentru Jurnalism Independent recompensează ziariștii Europei Libere


Din cei zece jurnalişti ai anului trei sunt membri ai echipei Radio Europa Liberă.

La Chişinău a avut loc Gala anuală a Clubului de presă, ajunsă la ediţia XX, în cadrul căreia au fost desemnaţi jurnaliştii anului 2014, motiv din care învingătorii au desemnaţi ţinând cont de realizările acestora din întreaga carieră jurnalistică.

Din cei zece jurnalişti ai anului trei sunt membri ai echipei Radio Europa Liberă.

Este vorba de şeful biroului de la Chişinău, Vasile Botnaru, moderatoarea emisiunii matinale „Moldova la ora 7”, Liliana Barbaroşie şi Alina Ţurcanu, editor în cadrul proiectului TV „Pur şi simplu”.

Printre alţi jurnalişti desemnaţi este şi Natalia Morari, moderatoarea emisiunii „Politica” de la TV7, dar şi autoare de blog la www.europalibera.org.

Premiul pentru cea mai bună jurnalistă TV a mers la Speranţa State de la ProTv. De asemenea, au fost premiaţi Corneliu Rusnac de la Radio Chişinău, Oxana Nesterova de la ziarul „Ekonomiceskoe obozrenie”, Ion Preaşca de la portalul Mold-Street şi fotoreporterul Constantin Grigoriţă.

Un premiu special a fost oferit şi regretatului Constantin Tănase, redactorul şef al săptămânalului „Timpul”. În cadrul Galei, de asemenea, au fost acordate şi patru premii speciale, premiul pentru investigaţia anului, revenind proiectului Rise Moldova pentru articolul „Spălătoria rusească: Moscova-Riga via Chişinău”.

Premiul pentru promovarea diversităţii în presă a fost oferit Nataliei Barbier de la Bender şi Galinei Maresieva de la Compania Publică „Teleradio-Găgăuzia”.

Premiul pentru debutul anului a fost oferit portalului Mold-street, iar Speranţa anului i-a revenit jurnalistei Victoria Ungureanu de la Radio Chişinău.

Gala se organizează anual fiind cel mai popular eveniment mass-media din Republica Moldova.

Previous Next

XS
SM
MD
LG