Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Expozitie stradală la Chișinău: „25 de ani de la căderea comunismului in România”, prognoza energetică mondială pentru anul 2015, vizita lui Vladimir Putin în India.

La Chișinău Serviciul Public Suedez de Angajare, unitatea de implementare a proiectului finanțat de Uniunea Europeană „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”, organizează conferința de încheiere a proiectului.

Institutul Cultural Român Chisinau, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României in Republica Moldova, Muzeul Național de Istorie a României și in parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău și Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează la rondul de lânga monumentul lui Ștefan cel Mare din capitala R.Moldova expoziția stradală „25 de ani de la căderea comunismului in Romania.”

IDIS Viitorul și Agenda Națională de Business (ANB) organizează audierea publică cu tematica: „În ce măsură sistemul educaţional din Republica Moldova satisface nevoile de forţă de muncă ale companiilor?”

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, vizitează Australia. Premierul Italiei, Matteo Renzi, se va afla în vizită la Ankara, unde va fi și ministrul de externe slovac Miroslav Lajčak. La Praga economistul-șef al Agenției Internaționale a Energiei, Fatih Birol, va prezenta prognoza energetică mondială pentru anul 2015.

Tot la Praga are loc astăzi și mâine întrunirea președinților din Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia, țările Grupului de la Vișegrad, cu omologii lor din Slovenia și Austria.

La Berlin are loc întâlnirea vicepremierului elen Evangelos Venizelos cu ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel și cu ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier.

Președintele rus Vladimir Putin, aflat în vizită în India, va deschide la New Delhi împreună cu premierul Indiei Narendra Modi „Conferința Mondială a Diamantelor”.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG