Linkuri accesibilitate

Care-i gafa cea mare a guvernării?


Pentru simplul muritor, nerealizări mari sînt corupţia endemică, mişmaşul generalizat, pensiile şi salariile ridicol de mici...

Într-un recent interviu-fluviu, un lider al unui partid pro-european ne spune ritos că „cea mai mare nerealizare a guvernării noastre ţine de lipsa unei informări suficiente a cetăţenilor”, iar această lipsă de informare se reflectă ulterior în voturile cetăţenilor. Iată cam de ce au acumulat atîtea voturi socialiştii, ne sugerează liderul acelui partid pro-european.

Ce să spun? Poate că de pe culmile puterii lucrurile sînt văzute anume aşa cum le expune liderul cu pricina. Numai că dacă le privim de pe palierul cotidianului, ele ne apar într-o altă lumină.

Pentru simplul muritor cea mai mare nerealizare a ţării nu poate fi lipsa de informare. Asta mi se pare de domeniul evidenţei. Pentru simplul muritor, nerealizări mari sînt corupţia endemică, mişmaşul generalizat, pensiile şi salariile ridicol de mici, dar şi simplul fapt că nimeni dintre marii hoţi nu e băgat la puşcărie.

E nu aş fi atît de sigur, ca liderul pro-european, că anume lipsa informării i-a favorizat pe socialişti. Cea mai bună informare sînt schimbările benefice din viaţa de zi cu zi a oamenilor. Schimbările astea au existat, nu-i vorbă. S-au făcut nişte drumuri, de pildă. Dar pesemne mai e nevoie de multe alte transformări. Se pare că sînt totuşi puţine transformările. Dacă erau mai multe, guvernarea nici nu avea nevoie de informare. Să sperăm că ele vor veni în anii următori, cînd aceiaşi conducători vor făuri din nou viitorul nostru luminos.

Şi ar mai fi ceva. Dar cine i-a împiedicat în definitiv pe guvernanţi să-i informeze pe oameni aşa cum e nevoie? Eu parcă nu i-am împiedicat. Şi nici oamenii pe care îi cunosc nu le-au pus piedici. Păi, să coboare mai des în popor, să se apropie mai frecvent de oameni şi să-i informeze mereu. Sînt convins că oamenii îi vor asculta cu interes, că jinduiesc aceste şedinţe de informare. Aşadar, aşteptăm informaţii din partea guvernării! Vperiod i s pesnei, vorba unui vecin de-al meu.

XS
SM
MD
LG