Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Ultimele „tunete si fulgere” în campania electorala din Moldova: mai sunt 48 de ore pina la inceperea alegerilor pentru un nou Parlament la Chisinau. In competitie au ramas 25 de candidati electorali – partide, miscari politice si candidati independenti, dupa ce ieri, Curtea de Apel Chișinău a respins contestația Partidului „Patria” față de scoaterea lui din cursa electorală de către Comisia Electorală Centrală și a dispus confiscarea unor fonduri ale formațiunii conduse de Renato Usatîi. Liderul Partidului, Renato Usatîia va contesta decizia de azi la Curtea Supremă de Justiție, chiar dacă anticipează că verdictul va rămâne același, adică împotriva sa.

Mai multe partide inscrise in competitia electorala au astazi ultimele conferinte de presa si Asociatia Promolex isi prezinta ultimul raport de monitorizare a campaniei electorale.

În Piata Marii Adunari Naţionale incepe instalarea pomului de Craciun.

Tinînd cont de experienţa negativă din campaniile precedente, remarcată şi în rapoartele de monitorizare ale observatorilor internaţionali, Comisia Electorală Centrală atenţionează concurenţii electorali şi mass-media că, potrivit art. 47 alin.(8), din Codul electoral, agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei, adica miine si poimiine.

Comisarul Uniunii Europene pentru politica vecinătatii si negocierile de extindere, Johannes Hahn, isi continua vizita la Kiev, unde a ajuns ieri.

Papa Francis incepe astazi o vizita la Ankara si Istanbul, unde va ramine pina duminica 30 noiembrie.

Previous Next

XS
SM
MD
LG