Linkuri accesibilitate

Trucuri electorale


Văzînd sacoşele atrăgătoare, omul a spus că e un fan al acelui partid şi a fost imediat răsplătit cu o pungă cu chibrituri, o sacoşă cu ciocolate pentru copil şi o sacoşă cu un şorţ pentru soţie...

Azi e ultima zi de campanie electorală, o zi pe care am aşteptat-o cu nerăbdare, stimaţi ascultători. Am aşteptat-o cum aşteaptă beduinul ploaia în pustiu. Şi ea a venit. Dar va aduce oare cu sine liniştea şi pacea? Asta nu e sigur, dacă ne gîndim numai la scandalul din jurul Partidului Patria.

În această săptămînă concurenţii electorali au mai utilizat nişte trucuri pentru a atrage de partea lor alegătorii. Unele chiar destul de ingenioase.

Bunăoară, soţia mea a primit o scrisoare din partea unui lider de partid, un mesaj plin de grijă faţă de viaţa femeii. Asemenea mesaje, dacă am înţeles eu bine, au primit mai multe doamne care au în proprietate apartamente. Procedura e simplă. Se compune un text în care femeia e proslăvită, se găsesc într-un mod miraculos listele cu femeile proprietare de imobile şi scrisorile sînt duse la destinatare.

Dar cum rămîne cu bărbaţii, cu soţii? De ce n-am primit şi eu o scrisoare similară de la liderul de partid? E o enigmă greu de dezlegat, dar eu am o supoziţie. Se pare că liderul de partid mizează pe faptul că piesa cea mai importantă în familie e femeia. Dacă mesajul lui o convinge e ca şi cum a convins întreaga familie!

Apropo, o familie pe care o cunosc bine a fost vizitată în fapt de seară de cîteva domnişoare cu sacoşe pline. Domnişoarele l-au întrebat pe soţ dacă simpatizează partidul care le-a trimis. Văzînd sacoşele atrăgătoare, omul a spus că e un fan al acelui partid şi a fost imediat răsplătit: a primit o pungă cu chibrituri, o sacoşă cu ciocolate pentru copil şi o sacoşă cu un şorţ pentru soţie. O achiziţie frumoasă, nu?

N-au lipsit nici concertele organizate cu sprijin partinic. Vedetele aduse de aiurea au pesemne locul lor în marea ecuaţie electorală. Poporului îi plac concertele, nu-i aşa?

Se va schimba viaţa noastră după alegeri? Habar nu am, dar nu sînt prea optimist. Mă gîndesc la anii care s-au scurs din 1991. Ei seamănă ca picăturile de apă…

XS
SM
MD
LG