Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul”


Invitata rubricii este Lucia Bacalu, directoarea săptămânalului din Ungheni.

După doi ani de lucrări şi investiţii importante, la Ungheni a fost inaugurat stadionul central. Pentru reabilitarea lui s-au cheltuit peste 4,5 milioane de lei, iar învelişul artificial al terenului în valoare de două milioane de lei a fost donat de către Federaţia Moldovenească de Fotbal, graţie programului „Toţi împreună”. Este al şaptelea stadion artificial de mărimi standard, construit în Republica Moldova. Celelalte şase se află la Comrat, Bălţi, Vadul-lui-Vodă şi trei la Chişinău.

„Au fost să vadă, au venit să implementeze”, este vorba de un grup de potenţiali antreprenori din domenii non agricole din raioanele Călăraşi şi Ungheni care au efectuat o vizită de studiu în Polonia, iar acum încearcă să materializeze cunoştinţele obţinute. Săptămâna trecută şi-au prezentat planurile de afaceri în cadrul unei mese rotunde organizată la Călăraşi. „Anume asemenea activităţi îi încurajează pe oameni să iniţieze afaceri în mediul rural, mai ales că ei au învăţat, în vizita lor în Polonia, foarte multe lucruri noi, utile pentru dezvoltarea unor afaceri mici în satele noastre”, a declarat pentru Expresul vicepreşedintele raionului Călăraşi, Vasile Timofti.

Un nou incubator de afaceri a fost lansat în Republica Moldova, acum la Nisporeni, acesta fiind al optulea la număr şi cel mai mare din ţară. Incubatorul va găzdui iniţial 18 întreprinderi, preponderent prestatoare de servicii. Ulterior vor mai fi oferite spaţii pentru activitatea altor 12 întreprinderi. „Antreprenoriatul este foarte aproape de principiile Uniunii Europene, înseamnă să fii şeful tău şi să-ţi creezi propriul confort”, le-a explicat nisporenenilor Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, prezenta la evenimentul de lansare de la Nisporeni.

[transcriere: Tamara Grejdeanu]

XS
SM
MD
LG