Linkuri accesibilitate

O scrisoare pierdută… şi recuperată din întîmplare


Acum aştept o altă scrisoare, dintr-o altă ţară, şi sînt îngrijorat. Dacă ajunge din nou într-o altă scară?

Mi-a venit cu o oarecare întîrziere o scrisoare importantă din Slovacia. M-am bucurat s-o găsesc în cutia poştală, chiar dacă am aşteptat mai mult decît îmi imaginasem.

Ei bine, peste cîteva zile mi s-a stricat un robinet şi am chemat instalatorul. În timp ce îmi repara robinetul, instalatorul m-a întrebat dacă am primit „scrisoarea aia din Slovacia”…

L-am privit cu nedumerire. De unde ştia că mi-a venit acea scrisoare?

„Păi, acum cîteva zile am reparat o ţeavă într-un apartament din scara vecină, iar stăpîna tocmai voia să arunce la gunoi o scrisoare care nu-i era adresată şi pe care o găsise în cutia ei poştală. M-am uitat la scrisoare şi am văzut că e pentru dumneata, şi i-am spus doamnei să facă un efort şi să o arunce în cutia dumitale…” mi-a explicat instalatorul.

Am rămas cu ochii ţaglă. Vasăzică, puteam să nu mai primesc scrisoarea aceea importantă. În loc să ajungă în cutia mea poştală, ea a ajuns în cutia poştală dintr-o altă scară, deşi adresa pe plic e lizibilă şi clară.

Faptul că am recuperat scrisoarea din întîmplare m-a tulburat niţel. Eu am toată stima şi respectul pentru Poşta Moldovei, dar se pare că pînă la perfecţiune această întreprindere mai are de muncit. Odată am primit nişte reviste care, în loc să fie în plic, erau învelite cu plicul rupt. Nu-i vorbă, de multe ori a fost totul OK, dar au fost şi unele mici probleme.

E bine cel puţin că s-a renunţat la obiceiul de a tăia un colţ al plicului, căci aveam mereu impresia că cineva mă urmăreşte şi vrea cu tot dinadinsul să vadă ce am în plic.

Acum aştept o altă scrisoare, dintr-o altă ţară, şi sînt îngrijorat. Dacă ajunge din nou într-o altă scară? Instalatorul s-ar putea să nu mai fie la locul potrivit în timpul potrivit…

XS
SM
MD
LG