Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau, Agenția de presă IPN și Radio Moldova organizeaza o dezbatere publică pe tema „Pârghiile de control ale societăţii asupra guvernării înainte, în timpul şi după alegeri: tradiţii, practici locale şi standarde europene”. La dezbatere vor participa premierul Iurie Leanca şi analistul politic Igor Botan, directorul executiv al Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT.

Mai multe partide si coalitii organizeaza conferinte de presa.

Institutul Polonez din Bucureşti prezintă nouă cărţi poloneze recent apărute în limba română și având ca tema prăbuşirea comunismului.

Pe plan international:

Se asteapta rezultatele intrevederii de aseara de la Moscova dintre ministrii de externe al Germaniei, Frank Walter Steinmaier si Serghei Lavrov, al Rusiei, intilnire avind Ucraina pe agenda discutiilor. Ieri la Kiev, unde seful diplomatiei germane a fost inainte de a merge la Moscova, Steinmaier a vorbit despre nevoia de a nu abandona intelegerile de la Minsk din 5 septembrie.

La Moscova se afla astazi ministrul ungar de externe Peter Szijarto care se va intîlni cu omologul său Lavrov. Analisti politici occidental urmaresc cu ingrijorare relaţia din ce in ce mai apropiata a Ungariei cu Rusia, avind in vedere sancţiunile impuse de Uniunea Europeana, din care face parte Ungaria, regimului de la Moscova.

Previous Next

XS
SM
MD
LG